Trimsalon
Buddies

Handgemaakte anti teken bandje met originele EM-X™ kralen uit Japan


Wat is EM-X™

EM staat voor: Effectief Micro-organisme, deze kralen worden gemaakt van speciale klei met +/- 80 soorten micro-organisme. EM™ werd oorspronkelijk gebruikt als natuurlijke bestrijdingsmiddel in de landbouw bedacht door de Japanse professor Dr. Teruo Higa. Tegenwoordig worden de EM kralen voor verschillende doeleinde gebruikt o.a. voor het zuiveren van water en in deze bandjes.

Hoe werkt het
Door het dragen van deze bandjes zijn honden na ongeveer 20 tot 30 dagen minder aantrekkelijk voor teken. Geef het bandje de tijd om in te werken. Bij sommige honden zal het een groot verschil zijn en fantastisch goed werken terwijl het bij een andere hond totaal niet werkt. Net als bij andere soorten teken bandjes is het een kwestie van proberen. laat het bandje zo lang mogelijk om voor een goede werking, even af doen is natuurlijk geen probleem zoals bij het wassen.


Onderhouden
- Spoel het bandje af onder de kraan, gebruik alleen koud water en geen
zeep. (Draai de kralen rond zodat ze goed schoon worden)
- leg het bandje een half uurtje in de zon of onder een UV-lamp dit
her activeert de micro-organismen.

Doe dit om de 1 a 2 weken.


Alles kan stuk
Omdat EM-X kralen gemaakt zijn van Keramiek kunnen ze stuk gaan doordat de hond gaat krabben, spelen met een andere hond of kauwt op het bandje. Het is niet erg als er een paar kralen verdwijnen, het bandje blijft zijn werking doen ook met 2 a 3 kralen minder. Op deze bandjes zit geen garantie. Mocht u de verkeerde maat hebben gekozen en de hond heeft het bandje maar even gedragen dan is het uiteraard mogelijk om het bandje te ruilen voor een maat groter of kleiner. In de trimsalon kunt u alle maten bekijken en passen.


Maten en Prijzen
I.v.m. dat de bandjes handgemaakt zijn kunnen de maten lichtelijk afwijken.

XS 24 - 34 cm €21.50

M 37 - 47 cm €23.50

XL 51 - 61 cm €25.50

S 31 - 41 cm €22.50      

L 44 - 54 cm €24.50Op dit moment alleen verkrijgbaar in de kleurencombinatie bruin/beige/wit